субота, 6 серпня 2011 р.

Нагаші сомен.

Цього літа перший раз з Марькою їли нагаші сомен - холодну ритуальну лапшу. Це спеціальна літня хавка коли тонку лапшу пускають по холодній воді у бамбуковому жолобку а їдоки виловлюють її палочками макають в спеціальний соус. Так роблять в ресторантах але нам з Марькою не так повезлоі замість бамбука був пластиковий жолобок (по типу водосточної труби) а замість гірського льодяного ручейка була проточна вода з крана. Але всі їли - було смачно.
Пара фоток....

4 коментарі:

  1. А який в тому прикол? Вона стає твердішою чи що?

    ВідповістиВидалити
  2. Думаю суть в тому щоб максимально охолодити - бо це літня їжа і їдять її тільки літом коли дуже жарко. Тут багато всяких таких приколів, наприклад заморожують фрукти і ти буквально гризеш лід, або (дуже популярно у дітей) заморожені огірки.

    ВідповістиВидалити
  3. з релігією звичайно не повязано :-) ритуальними я їх називаю шутя, тому що їдять їх тільки літом на вуличних фестивалях, або організованих зборіщах.

    ВідповістиВидалити