четвер, 27 вересня 2012 р.

Tofu-moyashi-rice. Бюджетна вечеря в Японії.

Давно не було кулінарних постів - ось будь-ласка. Сьогодні мені захотілося чогось максимально простого (чи правильніше мінімально простого) поїсти на вечерю. Тому ми готуємо тушковані паростки злаків з сиром тофу.

Ось мої інгридієнти - рис 100 гр (40 єн) кубик сиру тофу 400 гр (29 єн) пачка паростків 200 гр якихось злаків (9 єн) маринована слива уме (5 єн), огірок (50 єн), олія плюс спеції (10 єн). Сумарно - 143 єни чуть менше за два долари американські - десь 14 українських гривень. Погар дешевого червоного вина California з тетрапака - 50 єн - десь 5 грн. Три сока для Марьки - 129 єн - ще 13 гривень. Вродіби все порахував - сумарно 32 гривні. Повноцінна вечеря для двох і ще рис Марьці на завтрашній обід.

фотка інгридієнтів до приготування

А кулінари жмуть сюда для продовження

піджарюємо тофу 5 хв

бланшируємо паростки 3 хв в киплячій соленій воді і відкидуємо на друшлачок

зєднуємо все в одній сковорідці мішаємо

додаємо спеції і тушкуємо ще 3-5 хвилин

З самого початку єстєственно паралельно готуємо рис - вірніше рис готує рисоварка. А ось фотка готової вечері без особливих понтів, Марька вже почала їсти свій огірок.

Ну і крупним планом, так як японці люблять по телевізору показувати

Огірки сюди вобще-то не пасують, просто моя Марька з овочів їсть тільки огірок заправлений оливковою олією та лимонним соком - практично більше нічого - тому для неї я такий "салат з огірка" роблю часто. Сьогодні розмовляв зі студентом з Китаю, ми разом з ним ходили в магазин і він також купив тофу. Я запитав як він його готує він сказав що тілки піджарить і кладе зверху на рис - от і вся вечеря. Всім смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар